Už po desiatykrát sa v Prahe stretnú najchytrejšie mozgy, odborníci a nadšenci cyber z celého sveta, aby medzi sebou zdieľali svoje poznatky a diskutovali o aktuálnych trendoch a problémoch z oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Kybernetická bezpečnosť je jednou z najdôležitejších a najdiskutovanejších tém dnešnej doby. S rozmachom technológií, internetu a digitálnych zariadení sa čoraz viac spoliehame na zdieľanie informácii prostredníctvom rôznych digitálnych kanálov. Táto novodobá závislosť vytvorila priestor na kybernetické útoky takmer vo všetkých aspektoch nášho života a dennodenného fungovania.

Tento rok, to už je po desiatykrát, čo medzinárodná konferencia Qubit Conference® prepojí najchytrejšie mozgy, odborníkov a nadšencov cyber z celého sveta, ktorí prídu do Prahy 17.-18. mája zdieľať svoje praktické poznatky  a diskutovať o najnovších trendoch a aktuálnych problémoch z oblasti kybernetickej bezpečnosti.

Teória ale aj prax

Qubit Conference® je jedna z mála formátovo veľkých konferencii v strednej Európe, kde účastníci priamo na podujatí prepájajú teóriu s praxou. Bohato zostavená agenda tento rok ponúkne tri workshopy. Účastníci praktických tréningov si budú môcť v praxi vyskúšať proces digitálnej kriminalistiky, vytvoriť si vlastnú sadu nástrojov pre Open-Source Intelligence, či odniesť si návod na to, ako implementovať Risk manažment do organizácie.

Neodmysliteľnou súčasťou konferencie sú aj panelové diskusie, kde sa odborníci zapájajú do živých diskusií a na reálnych príkladoch demonštrujú a s účastníkmi precvičujú vybrané najpálčivejšie problémy v tejto oblasti.

FBI aj heker švédskej národnej televízie

Rozhodne najväčším lákadlom konferencie sú rečníci. Tento rok sa ich dokopy na pódium postaví štyridsať. Účastníci sa môžu tešiť na známe mená ako Ondrej Kreheľ z USA, Rick Ferguson z Poľska, Mackenzie Jackson z Holandska, či Linus Kvarnhammar zo Švédska, ktorý porozpráva príbeh o tom, ako hekol národnú švédsku televíziu.

Okrem mnoho ďalších vynikajúcich rečníkov z rôznych kútov sveta, sa na druhý konferenčný deň  na pódiu predstaví aj zástupca amerického federálneho úradu FBI Paul J. Vitchock, ktorý porozpráva o kyberkriminalite a potrebe spolupráce medzi súkromným a verejným sektorom.

TOP cyber networking

Mimo formálnych stretnutí poskytuje Qubit Conference® aj množstvo príležitostí na networking s ostatnými v odvetví. Súčasťou konferenčných priestorov bude aj vždy rušná výstavná sieň, kde partneri konferencie prezentujú svoje najnovšie produkty a služby. Tento rok svoje top cyber novinky v kybernetickej bezpečnosti predstavia technologické spoločnosti ako Appsec, Cisco, IBM, BlueVoyant, Cloudflare či Microsoft.

Prvý večer konferenčného dňa elegantne uzavrie spoločenská networkingová večera, počas ktorej, budú mať účastníci možnosť sa lepšie spoznať a oddýchnuť si pri skvelom jedle a bohatom kultúrnom programe.

Profesionálne celoživotné vzdelávanie

Celoživotné vzdelávanie je v kontexte kybernetickej bezpečnosti nevyhnutné. Záštitu nad celoživotným vzdelávaním v rámci centrálnej Európy v oblasti kybernetickej bezpečnosti prebral Qubit už pred rokmi. Svedčí o tom aj fakt, že účastníci konferencie z celého sveta môžu po absolvovaní konferencie požiadať o udelenie CPE a ECE kreditov, čo z Qubit Conference® robí udalosť, ktorú by mal absolvovať každý cyber odborník a nadšenec aspoň raz do roka.

Registrovať sa na Qubit Conference® v Prahe